AIRTAME, primul dongle wireless HDMI disponibil pentru oricine

Posted on Dec 5 2013 - 9:16pm by Claudiu Sima

AIRTAME este un dongle wireless HDMI realizat de o echipă formată din 5 tineri. Aceștia au dezvoltat Airtame, un dongle wireless ce se conectează prin HDMI și este capabil să transfere wireless imaginea afișată de computer-ul dvs. direct pe TV, proiector sau monitor.

AIRTAME-Wireless-HDMI(high)

Scopul acestora este de a strânge suma de 160.000 $ pe site-ul Indiegogo până pe 21 decembrie pentru a finața proiectul. Se pare că deja suma a ajuns la 184.000 $, deci producția va începe cât de curând. Unul dintre fondatori, Brian Kyed, afirmă: “Obiectivul nostru a fost clar de la început: Dorim să facem un cablu HDMI wireless”.

După achiziționarea unui astfel de dongle, tot ce trebuie să faceți este să instalați aplicația AIRTAME pe calculator, după care să introduceți dongle-ul wireless în portul HDMI al dispozitivului pe care doriți să îl folosiți. Se poate duplica imaginea de pe desktop direct pe televizor, mări suprafața desktop-ului, sau multiplicarea acestuia pe mai multe deviceuri. AIRTAME este compatibil cu Windows, Linux și Mac OS. Așteptăm cu nerăbdare ca acest produs să își facă apariția pe piață.