ASUS anunță Chromebit; un mini-computer Chrome OS de 100$ ce se conectează la TV

Posted on Apr 1 2015 - 9:30am by Claudiu Sima

În cursul zilei de ieri, Google împreună cu cei de la Asus au anunțat lansarea unui nou produs compact, acesta sosind sub forma lui Asus Chromebit. Device-ul în cauză este practic un mini-computer ce rulează sistemul de operare Chrome OS și care se va conecta la televizoarele noastre direct în portul HDMi fără a fi nevoie de un cablu secundar.

Group_Asus_Chromestick_V1 (1)_1000

Din punct de vedere tehnic, acest produs sosește cu procesor Rockchip RK3288, un chip grafic Mali-760, 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu intern de stocare, un port USB 2.0, WiFi, și conectivitate Bluetooth 4.0. De asemenea, aflăm că acest mini-computer va sosi pe piață într-o gamă variată de culori.

Cu toate că Asus Chromebit nu este cel mai puternic PC de buzunar existent pe piață, acesta își va îndeplini scopul pentru care a fost creat cu brio. Chromebit va ajunge în curând la vânzare pentru un preț de sub 100$, iar după cum și Google ne dezvălui, noul mini-PC nu se vrea a fi un rival pentru Chromecast, ci un produs cu totul și cu totul diferit ce este bazat mai mult pe o experiență de navigare in-browser.

via: chrome.blogspot.ro

  • http://televizoareieftine.eu/ Iulian Arvat

    La 100$ n-ar fi mult avand in vedere ca are Quad-Core si 2GB plus sistem de operare Chrome OS. Practic decat sa cumpar cel mai bun Smart TV mai bine imi cumpar un TV cu diagonala mare plus un Chromebit si ies mai ieftin.