CES 2015: TCL și Philips anunță integrarea tehnologiei din spatele dongle-ului Matchstick în televizoare

Posted on Jan 5 2015 - 9:58pm by Claudiu Sima

După ce anul trecut, dongle-ul Matchstick ce rulează Firefox OS ajungea pe platforma Kickstarter, iată că acum la CES 2015 aflăm noi detalii despre competitorul lui Chromecast. Astăzi, doi mari jucători de pe piața de televizoare, și anume TCL, respectiv Phlips, au anunțat un parteneriat încheiat cu cei de la Matchstick prin care tehnologia din spatele dongle-ului produs va fi inclusă pe televizoare, monitoare și seturi top-box.

07b939f1817e1edb8b80123fdaccd34c_large

 

Prin intermediul acestui partneriat, CEO-ul Matchstick, Jack Chang a precizat că se așteaptă la peste 1 milion de dispozitive care să ruleze tehnologia dezvoltată de către aceștia în cursul acestui an. Printre funcțiile aduse de către un astfel de stick există și așa-numitul mod ad-hoc ce permite streamingul de pe smartphone pe televizor fără a fi nevoie de o conexiune la internet.

Aflăm că la mijlocul acestui acord între cele 3 părți se află Flint, o tehnologie prin care interacțiunea multi-screen se aduce pe televizoarele ce rulează Firefox OS, aceasta fiind practic un fel de Google Cast. Deși televizoarele bazate pe stickul de streaming Matchstick vor ajunge pe piață mai târziu în acest an, livrarea dongle-urilor va începe chiar de luna viitoare.