Dongle-ul Airtame va deveni un competitor serios pentru Chromecast; acesta va dispune de funcții noi

Posted on Jan 24 2014 - 10:10am by Claudiu Sima

Dacă la începutul lunii decembrie vă informam cu privire la faptul că o echipă formată din 5 tineri caută surse de finanțare pentru lansarea pe piața a dongle-ului Airtame, iată că acum acesta va deveni realitate.

airtame

Deși suma minimă necesară pentru demararea proiectului era de 160.000 $, se pare că s-au strâns aproximativ 1.268.148 $, sumă ce va fi investită în mai multe caracteristici ce vor fi prezente pe Airtame, astfel Chromecast va avea de înfruntat un competitor serios, chiar dacă cei de la Google mizează pe lansarea la nivel internațional a lui Chromecast.

 

Prin intermediul Airtame veți putea distribui conținutul video direct pe un HD TV sau un proiector, dar și pe alte computere ce au instalată aplicația Airtame. De asemenea, Airtame va oferi și suport  pentru screen mirroring pentru display-uri multiple, ceea ce permite extinderea desktop-ului pe un ecran mai mare prin wireless.

Seria această de funcții nu se găsește pe Chromecast, dar el poate fi folosit și cu smartphone-uri sau tablete, o funcție pe care Airtame nu o oferă în prealabil. Datorită fondurilor strânse, echipa Airtame va dezvolta și aplicații speciale pentru platformele iOS, Android și Windows Phone. Airtame ar putea costa în jur de 89$, iar debutul său pe piață va avea loc spre sfârșitul acestui an.

Via: BGR