Firefox OS soseşte pe un media dongle ce rivalizează cu Google Chromecast (Video)

Posted on Jun 21 2014 - 4:07pm by Radu Iorga

Un media dongle care rulează Firefox OS are rolul de produs rival pentru Chromecast şi poate fi văzut mai jos. Opţiuni mai există în afară de Chromecast, de la Amazon Fire TV la Apple TV şi acum acest dongle Firefox OS.

firefoxos-dongle-1-820x420

Nu avem foarte multe detalii despre acest produs, dar din câte ştim, el va fi un gadget low cost şi nu unul premium. Primele indicii cu privire la device au apărut atunci când Christina Heilmann, evanghelist Mozilla a postat pe Twitter imaginea de mai sus, cu un prototip al acestui dongle. El va sosi pe piaţa în curând şi a fost descris drept “un prototip total deschis care suporta casting pe TV”, cu bootloader deschis.

Se pare că gadgetul reuşeşte chiar să ruleze unele aplicaţii Chromecast, iar aici nu avem de-a face chiar cu o premieră. În septembrie Mozilla pornea un proiect de screen sharing, ideea de second screen fiind în acel moment doar un experiment. Avantajul aici e că limitele sunt mai puţine decât în cazul lui Chromecast, care nu poate primi chiar orice aplicaţie. În schimb pe Firefox OS nu există limitări.

Via Slashgear