Lenovo Beacon, un media server excelent, cu până la 6 TB spaţiu de stocare

Posted on Jan 12 2014 - 11:03pm by Radu Iorga

Cei care doresc o casă Smart în adevăratul sens al cuvântului au nevoie de un hub central pe care să îşi stocheze toate conţinuturile şi fişierele cu care doresc să interacţioneze. Ei bine, Lenovo are o soluţie foarte atractivă, un produs numit Lenovo Beacon, care oferă până la 6 TB spaţiu, despre care am aflat detalii de la Mobilissimo.ro.

xlenovo-beacon-center.jpg.pagespeed.ic.aGdJbBShOn

Acest Media Hub are la centru un procesor Intel Atom dual core şi permite ataşarea de unităţilor de stocare HDD prin două sloturi. Lenovo oferă aici şi 2 porturi USB, HDMI, un port Ethernet şi un design arătos pentru carcasă. Aveţi şi variante de culori precum albastru, negru şi portocaliu, iar terminalul costă doar 199 dolari.

Ideea este de a face media streaming de pe acest device, pe care puteţi stoca aproximativ toate melodiile compuse vreodată şi foarte, foarte multe filme şi jocuri. Acest device se bazează pe faimosul software XBMC, faimos pentru posibilitatea de redare în toate formele şi formaturile. Acest box rulează o versiune customizata de Linux şi vine cu WiFi, Bluetooth 4.0, USB 3.0,  şi 1 GB RAM DDR3.

Veţi putea controla acest device folosind un terminal Android cu o aplicaţie specială creată de către Lenovo. Produsul intra pe piaţa în aprilie.

Via Gizchina