Matchstick este un nou dongle HDMI ce va rivaliza cu Chromecast; rulează Firefox OS și este în stadiul de proiect pe Kickstarter

Posted on Oct 1 2014 - 2:15pm by Claudiu Sima

Din câte am văzut în ultimul timp, Kickstarter este platforma unde oricine ce are o idee ingenioasă își poate vedea produsul în realitate pe rafturile magazinelor. Un astfel de exemplu este și Matchstick, un dongle HDMI ce va aduce la pachet sistemul de operare Firefox OS. În timp ce primii 500 de utilizatori ce au susținut strângerea de fonduri vor putea achiziționa device-ul la un preț de 12$, ceilalți vor scoate din buzunar suma de 18$.

ct4a0590-e1412051361945

Pentru o asemenea sumă vom primi un dispozitiv la fel, sau poate chiar mai bun decât celebrul stick de streaming Chromecast ce se introduce în televizor prin intermediul portului HDMI. După cum bine știm, un produs de acest gen ne ajută să transformăm un televizor obșinuit într-unul conectat la internet prin care putem vizualiza conținut online.

matchstick-hardware-01_large

Aflăm că Matchstick va dispune de 1 GB memorie RAM, 4 GB spațiu intern de stocare și de un procesor dual-core Rockchip ce va fi mult mai rapid decât cel regăsit pe actuala generație Chromecast. Totodată, ni se aduce la cunoștiință faptul că aproximativ 300 de dongle-uri Matchstick vor fi oferite către dezvoltatori cu scopul de a fi lansate noi aplicații. Cum vi se pare acest produs?

via: gigaom.com