QNAP anunţă implementarea suportului oficial pentru Kodi (fostul XBMC) pe unităţile sale NAS

Posted on Apr 16 2015 - 11:42pm by Radu Iorga

QNAP a anunţat în această săptămână faptul că unităţile sale NAS suporta acum oficial centrul de divertisment Kodi, pe care îl ştiam drept XBMC. Seriile de unităţi NAS x51, x53, x70, x71, x79 şi x80 permit acum instalarea Kodi în HD Station în scopuri de divertisment media.

pressrel_56nj185elfalzo4r5nrzzpmv

Ajuns la versiunea 14, XBMC a fost rebranduit în Kodi şi aduce o nouă interfaţă, dar şi acces mai facil la fotografii, filme şi muzica. QNAP va şi redenumi XBMC v13 în “HD Player” pe platforma HD Station. HD Player aduce o interfaţă modificată pentru un control mai intuitiv, integrând şi TS Media Library. HD Station este un centru software gratuit disponibil în QTS şi integrează multiple aplicaţii, printre care şi Kodi, YouTube, Spotify, Chrome, Firefox şi DeaDBeeF.

ts_251c_3

Scriam aici despre QNAP TS-251C Turbo NAS, un server compact care serveşte pentru generarea unui cloud personal. El oferă streaming video DLNA, suport AirPlay, Chromecast, Plex Media şi are şi ieşire HDMI. Aceleaşi funcţii multimedia se regăsesc şi pe alte modele QNAP de nouă generaţie. Cât despre XBMX, acesta este un media player open source, disponibil pe multiple platforme, cu suport pentru multiple telecomande.

ts_451_11