Samsung și LG vor dezvălui în curând televizoare flexibile

Posted on Dec 2 2013 - 4:39pm by Claudiu Sima

Atât Samsung, cât și LG vor dezvălui în curând câteva prototipuri de televizoare flexibile, controlate prin telecomandă. Acesta este considerat următorul pas în ceea ce privește inovația în materie de televizoare. Televizoarele flexibile își vor face apariția la ICES ( International Consumer Electronics), luna viitoare.

Samsung-curved-OLED-TV-CES-2013-3_0

Conferința ICES va avea loc între 7-10 ianuarie, în cadrul Centrului de Convenții Las Vegas. În fiecare an acesta este locul în care sunt expuse cele mai noi device-uri, iar de această dată suntem curioși care dintre aceste tehnologii vor fi cele mai apreciate. Giganții coreeni, care au atras atenția anul trecut cu televizoare curbate OLED de 55 inch, sunt pregătiți să vină cu ceva și mai impresionant, televizoare cu panouri flexibile.

Conceptul de televizor flexibil, permite utilizatorilor să controleze o telecomandă prin care vor “îndoi” televizorul așa cum vor, pentru a obține cel mai bun unghi de vizualizare. Samsung spune că aceste televizoare vor folosi panouri OLED din plastic și un panou spate care poate deforma display-ul. De asemenea, și cei de la LG vor adopta o astfel de tehnologie, folosind panouri spate realizate de LG Display. Aceste televizoare flexibile vor include și un program software care ajustează imaginea, astfel aceasta nu va fi deformată. În acest moment, televizoarele curbate ale celor de la Samsung și LG au un preț de aproximativ 12.000 $, deci ne așteptăm ca prețurile pentru televizoarele flexibile să fie și mai mare.

Via: Koreatimes