Televizoarele Smart Philips sunt vulnerabile la atacurile hackerilor prin intermediul Miracast

Posted on Apr 1 2014 - 11:55am by Claudiu Sima

De curând, un cercetător în domeniul securității a descoperit o vulnerabilitate la televizoarele Smart produse de către Philips. Acestea sunt infectate prin intermediul funcției Miracast ce permite foarte ușor accesul hackerilor.

philipssmarttv2012-1l

Vulnerabilitatea cu pricina a fost descoperită odată cu update-ul din luna decembrie ce a deschis o posibilitate pentru hackeri de a se conecta la televizoarele Philips prin intermediul Miracast și al parolei default, care nu este alta decât “Miracast”. Astfel, hackerii aflați în preajma televizorului se pot conecta cu ușurință la dispozitivul smart fără ca utilizatorul să-și dea seama.

După accesul în televizorul utilizatorilor, hackerii pot fura fișiere de tip cookie pe păstrează datele de autentificare Gmail, și astfel contul de email devine compromis. De asemenea, hackerii pot intra și accesa datele de pe un stick de memorie USB ce este conectat la TV în acel moment. Până când cei de la Philips vor lansa un nou update pentru a rezolva această problemă, singura soluție de durată ar fi dezactivarea Miracast.

via: Techradar