Televizoarele Smart TV Samsung din 2014 vor beneficia de un control al gesturilor și un control vocal îmbunătățit

Posted on Dec 23 2013 - 1:27pm by Claudiu Sima

Din punct de vedere estetic, gama de televizoare Smart TV Samsung din 2014 va fi cu siguranță impresionantă, dar cu toate acestea, se vor face câteva îmbunătățiri și la capitolul interfață. Aceste update-uri ce vor fi aduse, au rolul de a îmbunătăți experiența de utilizare a unui astfel de televizor inteligent.

Samsung a anunțat în cursul zilei de azi câteva îmbunătățiri ce vor fi aduse noii interfețe pentru televizoarele Smart TV din 2014, printre care se numără o funcție foarte interesantă, numită Finger Gestures. Kyungshik Lee, Senior Vice Președinte al echipei Visual Display Samsung, afirmă: “Modele Smart TV Samsung din 2014 vor aduce o interacțiune vocală îmbunătățită și funcții de control prin gesturi”.

samsung-2014

Se pare că Samsung va prezenta aceste noi funcții în cadrul evenimentului CES 2014, ce va avea loc luna viitoare. Una dintre aceste funcții se numește Finger Gestures. Ea permite utilizatorilor să schimbe canalele sau să modifice volumul doar printr-un gest realizat cu degetul în aer. Potrivit celor de la Samsung, aceste televizoare Smart TV 2014 vor folosi camera integrată pentru a urmări gesturile realizate.

Cea de-a 2-a funcție adusă este îmbunătățirea interacțiunii vocale. Odată cu televizoarele din 2014, veți putea schimba canalele doar printr-o comandă vocală ce conține numărul canalului respectiv, proces mult mai rapid față de generația actuală, care are nevoie de 2 astfel de comenzi vocale, prima constând în comanda vocală “Channel Change”, urmată mai apoi de numărul postului pe care doriți să il vizionați. Așteptăm cu nerăbdare ca Samsung să își prezinte noua suită de funcții la CES 2014.

Via: Hdtvtest