Televizorul Apple ar putea deveni realitate după adoptarea unei decizii FCC

Posted on Oct 29 2014 - 10:22am by Claudiu Sima

Deși în presă există de câțiva ani buni zvonuri cu privire la faptul că Apple dorește introducerea unui televizor propriu pe piață, acest lucru nu s-a concretizat până acum. Totuși, situația s-ar putea schimba odată cu o decizie luată de către șeful agenției FCC, Tom Wheeler. Aflăm că acesta a propus o nouă regulă prin care distribuitorii de programe TV vor putea să își vândă programele și către alte companii.

Apple-Television-Release-Date

Astfel, această decizie s-ar putea dovedi a fi numai bună pentru Apple, companie ce dorește ca un eventual televizor să sosească la pachet și cu o serie de canale TV fără a exista nevoia de instalare a unui serviciu de cablu sau a unui set top-box care să aducă propria sa interfață, lucru ce ar schimba complet experiența de vizionare propusă de Apple.

Dacă această soluție va fi pusă în practică, Apple își va putea crea un serviciu de internet TV prin care să fie aduse la pachet o serie de canale care astfel vor înlocui setul top-box primit de la companiile de cablu. De asemenea, acest lucru este luat în calcul și de către alte companii ca și Microsoft, repsectiv Google.

via: theverge.com