Un grup specializat în drepturile omului solicita investigaţia cu privire la adunarea de date prin comandă vocală pe televizoarele Samsung

Posted on Feb 27 2015 - 11:52pm by Radu Iorga

Un grup care e specializat în protecţia dreptului la intimitate solicita o investigaţie federală cu privire la tehnologia utilizată pe smart TV-urile Samsung, când vine vorba de colectarea informaţiilor. Accentul se va pune pe datele asociate comenzilor vocale.

samsung-hd-tv-screens

Ideea este să se verifice în detaliu modul în care sunt înregistrate şi stocate comenzile şi vocile utilizatorilor. Centrul pentru Intimitate a Informaţiei la Nivel Electronic a cerut Comisiei de Comerţ Federale să investigheze acest aspect. Samsung a oferit deja clarificări cu privire la serviciului sau de comenzi vocale pe smart TV-uri şi natura datelor colectate.

Totuşi, grupul respectiv doreşte mai multe informaţii. Cererea sa soseşte la 3 săptămâni după ce au apărut informaţii că ar exista o clauză în termenii şi condiţiile Samsung, care informează utilizatorii că “datele capturate sub formă de comandă vocală vor fi transmise la terţe părţi prin tehnologia de recunoaştere vocală”. În plus se atrage atenţia ca utilizatorul să nu rostească informaţii personale.

Samsung a ţinut să precizeze că se poate activa recunoaşterea vocală cu un buton, deci nu e mereu pornită. Încă nu e clar dacă va demara investigaţia sau nu…

via ibtimes.com