Unul dintre directorii Samsung vorbește despre evoluția Smart TV

Posted on Dec 10 2013 - 9:57am by Claudiu Sima

Recent, cei de la CNET au realizat un interviu cu unul dintre directorii Samsung, și anume Boo-keun Yoo, responsabil pe partea de electronice de consum. S-a vorbit în special despre planurile existente cu privire la televizoarele Smart TV și despre mașinile de spălat.

37ac1cf6-e5f3-40a1-94fc-d7c4f19cdeab

Deși Samsung organizează o grămadă de conferințe și evenimente ce au în centrul atenției telefoanele mobile, adevăratul lucru ce face compania o marcă de consum, îl reprezintă televizoarele. Compania reușește să vândă mai multe televizoare în US decât LG, Sharp, Panasonic, Sony și Toshiba la un loc. Cota de piață Samsung în US este aproape dublă față de clasatul pe locul 2, compania Vizio.

Yoon afirmă că televizoarele Smart TV, noua tehnologie a display-ului și rezoluția 4K vor fi principalele inovații prin care piața de televizoare se va dezmorți. Cei de la CNET au făcut un zbor tocmai până în Coreea, la sediul Samsung Suwon, cunoscut ca și Digital City, pentru a purta o discuție cu Yoon. Mai jos aveți câteva fragmente din discuția avută, de tip întrebare și răspuns.

Televizoarele Smart TV a fost o categorie de produse pe care v-ați axat mult în ultimul timp, și recent ați cumpărat Boxee. Care sunt planurile dvs. pentru companie?

Yoon: Televizoarele Smart TV pe care le-am produs nu sunt doar simple televizoare, acestea pot mult mai mult decât atât. În acest moment, piața stagnează, motiv pentru care dorim să oferim noi experiențe pentru utilizatori. Am achiziționat Boxee, pentru că este o parte din strategia pe care o avem pentru Smart TV.

Cu ce va contribui Boxee? Cloud DVR? Cloud gaming?

Yoon: Ceea ce tocmai ați menționat, se discută la nivel de industrie acum. Este nevoie ca toate serviciile să din industrie să coopereze pentru a se realiza un astfel de proiect. Printre acestea se numără: distribuitori de cablu, distribuitori de conținut și operatori.

Este dificilă munca cu aceste companii, știind faptul că fiecare are un obiectiv diferit? Cum se desfășoară discuțiile?

Yoon: Discuțiile se defășoară foarte bine de când am achiziționat Boxee.

Ce ne puteți spune despre conținut? Cei de la Sony lucrează la un astfel de serviciu TV în parteneriat cu creatorii de conținut, este ceva ce am putea vedea și la Samsung?

Yoon: Trebuie să vorbim cu toți jucătorii implicați în industrie, cum ar fi emițătorii și operatorii, lucru necesar pentru a seta un ecosistem Smart TV.

Am putea vedea în viitor un televizor cu display flexibil?

Yoon: Ar putea fi.

Ce tehnologie veți utiliza mai mult pe televizoarele din gama Samsung, OLED sau 4K-UHD?

Yoon: 4K-UHD. Tehnologia OLED necesită un proces de dezvoltare în continuare, privind mărimea și rezoluția, la fel și prețul acesteia care este destul de ridicat la momentul actual.

Via: CNET